Gemeente GC Den Bussel

VRT Big Band Feat. Bent Van Looy

Het najaar van 21 wordt swingend! VRT Bigband komt met een nieuw programma: een theatertour met niemand minder dan Bent Van Looy, een unieke stem uit de Vlaamse pop. De muzikale samenwerking tussen de Bigband en Van Looy begon in 2017, toen hij door Radio 2's De Eregalerij werd gevraagd om van het nummer Wat een leven van Louis Neefs een nieuwe versie op te nemen. Hij zei daar toen over: “Ik ...

Het najaar van 21 wordt swingend! VRT Bigband komt met een nieuw programma: een theatertour met niemand minder dan Bent Van Looy, een unieke stem uit de Vlaamse pop.

De muzikale samenwerking tussen de Bigband en Van Looy begon in 2017, toen hij door Radio 2's De Eregalerij werd gevraagd om van het nummer Wat een leven van Louis Neefs een nieuwe versie op te nemen. Hij zei daar toen over: “Ik zong nog niet vaak in het Nederlands omdat je daar moeilijker mee in het buitenland kan toeren. Maar dit nummer was een unieke kans. Bovendien droomde ik er altijd al van om op te treden met een big band. Deze gelegenheid kwam op het juiste moment”.

Het nummer werd een geslaagde hommage aan de grootste ambassadeur van de Vlaamse kleinkunst en stond tien weken lang in de Vlaamse Top 50. Bent Van Looy neemt dit keer zijn eigen nummers en die van zijn helden onder handen. Ze krijgen een nieuw, Nederlandstalig jasje en worden tijdens deze theatertour begeleid door swingende blazers en de stomende ritmesectie van de VRT Bigband.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

€ 26,00
Basistarief: 26,00 €

Waar

GC Den Bussel
Haachtsebaan 54, 3140 Keerbergen

Organisatie

GC Den Bussel

Categorie