Gemeente GC Den Bussel

Één been, één vleugel (7+) Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Een muzikale vertelling over een tinnen soldaat op één been, een prima ballerina en een duiveltje-uit-een-doos MET o.a. DIMITRI LEUE. De standvastige soldaat is een van de bekendste verhalen van Deense schrijver Hans Christian Andersen. De reis van dit kleine stuk speelgoed is een trip in de fantasie van een meesterverteller. Een zoektocht naar liefde en geluk, een avontuurlijke reis in de ...
Een muzikale vertelling over een tinnen soldaat op één been, een prima ballerina en een duiveltje-uit-een-doos MET o.a. DIMITRI LEUE.

De standvastige soldaat is een van de bekendste verhalen van Deense schrijver Hans Christian Andersen. De reis van dit kleine stuk speelgoed is een trip in de fantasie van een meesterverteller. Een zoektocht naar liefde en geluk, een avontuurlijke reis in de lucht, in het water, in de aarde en in het vuur. Het lot van iemand die uit zijn huis wordt gegooid is grillig en niet altijd even aangenaam. Maar zelfs op één been blijft onze held overeind.
De muziek van de Noorse componist Edvard Grieg ondersteunt dit verhaal en opent nog meer deuren van verwondering. Grieg was niet alleen een tijdgenoot van Andersen, hij heeft hem ook echt gekend en bewonderd. Ze voelden elkaar blindelings aan. De lyrische pianostukjes van Grieg lijken wel voor Andersens sprookjes geschreven.
Dimitri Leue brengt de woorden tot leven en doet de fantasie sprankelen, knetteren en vonken.
Kiyotaka Izumi doet de muzieknoten golven en trillen tot in het binnenste van uw binnenste en tot in het diepste van uw diepste door middel van een vleugelpiano.
Eva De Mul geeft de ruimte vorm. Ze laat zich inspireren door Andersen, Grieg en de Deense schilder Per Kirkeby.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

€ 8,00
Basistarief: 8,00 €; Kassa: 10,00 €

Waar

GC Den Bussel
Haachtsebaan 54, 3140 Keerbergen

Organisatie

GC Den Bussel