Gemeente GC Den Bussel

Bibliotheek

De bib wordt in 2021 WISE

Vanaf maart 2021 gebruikt de bibliotheek een nieuwe bibliotheeksoftware met de naam WISE.

De bibliotheek is sinds 2015 aangesloten op het provinciaal bibliotheeksysteem van Vlaams-Brabant. De Vlaamse overheid besliste bij de overdracht van een aantal provinciale bevoegdheden naar Vlaanderen dat de Vlaamse en Brusselse openbare bibliotheken gebaat zouden zijn met een volledig nieuw, centraal systeem. De Vlaamse overheid voert dit Eengemaakt Bibliotheeksysteem (EBS) geleidelijk in ter vervanging van de verschillende provinciale systemen.

In maart is het zo ver: de bibliotheek van Keerbergen stapt dan samen met 40 andere Vlaams-Brabantse bibliotheken over naar het nieuwe bibliotheeksysteem. Dat systeem heet Wise en wordt nu al door 75% van de Nederlandse openbare bibliotheken gebruikt.

Het nieuwe systeem zorgt vooral voor een vlottere dienstverlening in de bibliotheek. Ook onze bibliotheekmedewerkers zullen het verschil voelen. Boeken uitlenen en innemen, nieuwe leners inschrijven en alle andere taken die dagelijkse kost zijn in een bibliotheek worden betrouwbaarder, makkelijker, gebruiksvriendelijker én goedkoper. Dankzij het nieuwe systeem kunnen bibliotheken onderling ook veel efficiënter samenwerken.

Er is dan ook een nieuw samenwerkingsverband. De samenwerking tussen de verschillende bibliotheken in Vlaams-Brabant wordt omgezet in het Slim Netwerk, dat de grenzen van Vlaams-Brabant overschrijdt. Het Slim Netwerk is een netwerk van bibliotheken die samenwerken aan uitdagingen, om meer te bereiken dan individueel mogelijk is. De slogan is “Bibliotheken samen slimmer”.

Het speerpunt van de samenwerking is een gemeenschappelijk lidmaatschap. Je lidmaatschap zal ook geldig zijn in 25 bibliotheken van Vlaams-Brabant en 33 bibliotheken in Limburg. Een lijst met deelnemende bibliotheken vind je op de website van de bibliotheek van Keerbergen.

Activiteiten

Alle events

Contact

Bibliotheek

Adres
Haachtsebaan 543140Keerbergen
tel.
015 50 90 95
E-mail
bibliotheek@keerbergen.be

Vandaag

open van 14u - 16u30

Morgen

open van 14u - 16u30 en 18u - 20u
Openingsuren