Gemeente GC Den Bussel

Bibliotheek

De bibliotheek van Keerbergen sluit twee weken vanaf vrijdag 19 februari. We gaan terug open op woensdag 3 maart vanaf 18u.

Wij sluiten even de deuren om over te schakelen naar een nieuwe bibliotheeksoftware. Dit zal extra werk en opleiding meebrengen voor de bibliotheekmedewerkers. We sluiten vanaf vrijdag 19 februari en gaan terug open op woensdag 3 maart om 18u. Pas op: woensdagnamiddag 3 maart zijn we nog gesloten. Wie in deze periode boeken of ander materiaal terug moet inleveren, mag deze langer houden. We verlengen de inlevertermijn tot en met maandag 15 maart, zodat je geen boete krijgt.

De bibliotheek is sinds 2015 aangesloten op het provinciaal bibliotheeksysteem. De Vlaamse overheid voert een Vlaams bibliotheeksysteem in ter vervanging van de verschillende provinciale systemen. In maart is het zo ver: de bibliotheek van Keerbergen stapt samen met 40 andere Vlaams-Brabantse bibliotheken over naar het nieuwe bibliotheeksysteem. Om deze migratiefase vlot te laten verlopen, is het nodig om de bibliotheek enkele dagen te sluiten.

We kunnen tijdens deze sluitingsperiode niet onze normale dienstverlening aanbieden:

  • Je kan geen materialen uitlenen, inleveren, verlengen of reserveren. Voor de reeds uitgeleende werken (uitgeleend vier weken vòòr de sluiting) voorzien we een langere uitleentermijn, dus je hoeft je geen zorgen te maken over boetes.
  • Inleverbus: hou uitgeleende materialen liefst bij tijdens de sluitingsdagen. Als het echt niet anders kan, blijft de inleverbus naast de ingang toegankelijk om materialen terug te brengen. Deze materialen worden ingenomen na de sluitingsperiode. E-readers kan je niet op deze manier inleveren, om schade te voorkomen.
  • Mijn Bibliotheek: je account op de digitale Mijn Bibliotheek-toepassing is tijdelijk niet beschikbaar.
  • Het e-boekenplatform CloudLibrary blijft wel toegankelijk. Misschien de ideale gelegenheid om eens een e-boek te lenen.
  • Je kan ook digitale fundels lezen of de persdatabank Gopress gebruiken van thuis uit.

Meer info op onze website

Contact

Bibliotheek

Adres
Haachtsebaan 543140Keerbergen
tel.
015 50 90 95
E-mail
bibliotheek@keerbergen.be

Vandaag

gesloten (Uitzonderlijk gesloten)

Morgen

gesloten (Uitzonderlijk gesloten)
Openingsuren