Gemeente GC Den Bussel

De Hoe - Opening Night

Hoe wil je spreken? Intens toch? Je wilt toch intens spreken? Hoe wil je leven? Groots en meeslepend, toch? Ik heb het leven altijd intens gespeeld. Alles wat ik over liefde weet, weet ik door de liefde te spelen. En toen gebeurde het, in de overmoed, altijd de overmoed. Toen is het gebeurd, toen ben ik mijn tekst vergeten, toen wist ik plots niet meer wat te zeggen.

DE HOE speelt in hun eerste grote voorstelling, ‘Opening Night’, de overdaad, maar ook de liefde en de kwetsbaarheid. ‘Opening Night’ is een collectieve zoektocht naar een Nieuwe Emotionaliteit in een emotioneel verzadigde samenleving. Flirtend met sentimentaliteit spelen op leven en dood. Spontaan, en toch geregisseerd. Oprecht en ook weer niet.

‘Opening Night’ is een première die nog gerepeteerd moet worden, een open repetitie die ook een scène is waarin toneelspelers de scène van een open repetitie repeteren. In de wanhopige opvulling van de leemte die ontstaat wanneer een acteur zijn woorden verliest, ontstaat een koortsachtige, tragikomische zoektocht naar hoe ze zo waarachtig mogelijk kunnen zijn.

VAN EN MET: Mitch Van Landeghem, Carine van Bruggen, Willem de Wolf, Ans Van den Eede/Laurence Roothooft, Peter Van den Eede, Natali Broods, Greg Timmermans en Wannes Gyselinck (enkel tekst)

Info

Wanneer

Prijs

€ 18,00
Kansentarief: € 3,60 (via balie in GC Den Bussel)

Waar

GC Den Bussel
Haachtsebaan 54, 3140 Keerbergen

Tickets

Organisatie

GC Den Bussel