Gemeente GC Den Bussel

Uus Knops - Rouwen in vertrouwen

Uus Knops debuteerde in 2018 met het rouwboek ‘Casper’ waarin ze de zoektocht naar haar vermiste broer beschrijft, en ook de zoektocht die elk rouwproces is. In 2021 verschenen ‘Op afstand nabij’ en ook ‘Een klein afscheid’, over afscheid nemen van mensen die er wel nog zijn, samen geschreven met Joris Hessels.

Uus ontwierp met Veronique Sneyaert een troostjuweel en is de bezielster van de Onumenten, cirkelvormige gedenkplekken in openlucht, met kunstwerken ontworpen door Bas Smets, en
uitnodigend om meer in de openheid te rouwen en te gedenken.

Aan de hand van haar persoonlijk verhaal zoomt Uus in en uit. Zodat afscheid, rouw en troost op verschillende manieren belicht en geïllustreerd worden tijdens ‘Rouwen in vertrouwen’. “Uiteindelijk is dat wat ik als psychiater doe: woorden geven aan iets waar geen woorden voor bestaan”, vertelt Uus. “Zoals het stof zich in een hoekje van de kamer ophoopt, ga ik in mijn brein op zoek naar de plekken waar de ideeën zich ophopen. Als ik die vind, kan ik tot beelden komen, tot metaforen die een situatie beter kunnen belichten.”

Info

Wanneer

Prijs

€ 12,00
Kansentarief: € 2,40 (via balie in GC Den Bussel)

Waar

GC Den Bussel
Haachtsebaan 54, 3140 Keerbergen

Tickets

Organisatie

GC Den Bussel