Gemeente GC Den Bussel

Lazarus - Bloed

Weinig stoffen hebben zo’n mythische status als bloed: als bron van leven, maar ook als symbool van dood en verderf. Als drager van onze identiteit, waarmee banden worden gesmeed, groepen gevormd en wat zonder ophouden vergoten wordt voor een hoger doel.

Een vrouw in een complexe relatie met zichzelf. Een man op leeftijd in coma. Zij kennen elkaar niet, maar toch moet zij hem identificeren. Terwijl hij langzaam bij bewustzijn komt, probeert
zij zich een weg te banen tussen de brokstukken van zijn herinneringen. Tussen dolle wetenschap, vergeten geschiedenis en regelrechte verzinsels tekenen zich de contouren af van de halsbrekende tocht die hij in 1989 aflegde naar deze kant van het IJzeren Gordijn.

‘Bloed’ is theater dat kruipt waar het niet gaan kan, de fata morgana van het vrije Westen, het verlangen naar de eeuwige jeugd en hoe we steeds weer door de tijd zullen worden ingehaald.

CONCEPT, TEKST EN REGIE: LAZARUS en Robbin Rooze i.s.m. BETON Ltd. (Slovenië)
SPEL: Suzanne Ceulemans, Sofie Decleir, Koen De Graeve, Pieter Genard, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz, Joris Van den Brande, e.a.

Info

Wanneer

Prijs

€ 20,00
Kansentarief: € 4,00 (via balie in GC Den Bussel)

Waar

GC Den Bussel
Haachtsebaan 54, 3140 Keerbergen

Tickets

Organisatie

GC Den Bussel