Gemeente GC Den Bussel

Expo

Indra Laenens

“In dialoog met mijn vader”

 In mijn fascinatie voor zelfportretten ontvouwt zich een wereld van waanzinnige mogelijkheden door de multiplicatie van het zelf. In deze reeks ben ik in dialoog met mijn vader, een inspirerend persoon begeesterd door theater en literatuur, maar gekraakt door een zware jeugd met een fataal alcoholprobleem tot gevolg.

Zijn glimlachende exit op 47-jarige leeftijd was een eigen keuze, een keuze die ik op jonge leeftijd moest aanvaarden. In die laatste jaren samen, beide bewust van hun korte duur, beschouwde ik hem als mijn soulmate. Het masker uit deze reeks dateert van begin ‘80. Ik herinner me nog heel levendig mijn vader in dat masker. Het ‘Lorejas’masker leek decennia verloren. Mijn vader was de ‘Lorejas’ in een opvoering/livebandoptreden voor jeugd die op heel wat plekken in Vlaanderen werd gegeven. Enkele jaren geleden kwam ik geheel onverwacht terug in het bezit van dit masker. Een moment van zuivere magie, een inspiratie voor dit project. Het masker als venster naar deze surreële wereld.

Deze zelfportretten zijn niet slechts beelden, maar een kunstzinnige vertaling van de dagelijkse innerlijke dialoog die ik voer met mijn vader.Dit fotoproject is geen oppervlakkige weergave, maar een diepgaand eerbetoon aan mijn vader. Elke foto vangt niet alleen momenten, maar ook de essentie van ons gedeelde verhaal.

Dus, laat je betoveren door de beelden, waarin mijn vader en ik samen dansen in de surrealistische choreografie van mijn fotografische verbeelding. Doordrenkt met bewondering voor surrealisten zoals René Magritte, eert mijn werk de herkenbare symboliek en elementen van deze grootmeesters.

De expo wordt gehouden van 14 maart tot 13 april in de expohal op het eerste verdieping

Ben jij als Keerbergse kunstenaar ook geïnteresseerd om je werken in GC Den Bussel tentoon te stellen? Laat het ons dan weten via het mailadres vrijetijd@keerbergen.be!

Wij nemen je op in de lijst van geadresseerden voor het seizoen 2024-2025 of contacteren je indien er het komende seizoen een plekje vrijkomt.