Gemeente GC Den Bussel

Herinrichting bibliotheek

De bibliotheek sluit hiervoor van maandag 29 april tot en met zaterdag 1 juni 2024.

In de voorbije jaren evolueerde de bibliotheek meer en meer van een uitleenbib naar een belevingsbib. Ook in Keerbergen willen we nog meer inzetten op beleven, informeren en inspireren.

Herinrichten kan enkel als er plaats is en daarbij hebben we jullie hulp nodig. Iedereen die wil, kan helpen met de herinrichting van de bibliotheek. Op een bibliotheekkaart kan je uitzonderlijk tot 30 materialen tegelijkertijd uitlenen. Als alle 2100 actieve leners van de bib vanaf april 30 boeken en dvd’s meenemen naar huis, zijn we in een handomdraai heringericht. Om de materialen terug binnen te brengen, heb je tijd tot de helft van juni 2024.

Geleende materialen in april worden automatisch verlengd tot en met 17 juni 2024.

 

Praktisch

De inleverbus blijft heel de sluitingsperiode open om boeken/dvd’s binnen te brengen. De e-boeken kunnen spijtig genoeg niet binnengebracht worden, de e-readers van de bibliotheek kunnen wel afgegeven worden aan de balie van GC Den Bussel.

Je kan gratis gebruik blijven maken van de digitale diensten via Mijn Bibliotheek (e-boeken van cloudLibrary, Fundels, digitaal krantenarchief).

Tijdens de sluitingsperiode kunnen geen reservaties van boeken/dvd’s worden gedaan, maar er zijn heel wat alternatieven om de leeshonger toch te stillen. Kijk eens in de bibcatalogus van de omliggende gemeenten Boortmeerbeek, Haacht, Rotselaar en Tremelo. Je kan als lid van Keerbergen gratis gebruik maken van hun diensten doordat we samen in het Slim Netwerk zitten.

Tijdens de openingsuren van Den Bussel kan je nog steeds kranten en tijdschriften komen lezen op de eerste verdieping. Lerarenkaarten van Klasse kunnen afgehaald worden aan de balie van GC Den Bussel (openingsuren van GC Den Bussel).

 

Heropening

Vanaf maandag 3 juni verwelkomen we je graag in onze heringerichte bibliotheek. Naast het uitlenen van boeken, kan je er ook terecht om te studeren of te werken. De bib krijgt meer zitplekken, een gezellig buitenterras, extra werktafels en studeerplekken.

We blijven per mail bibliotheek@keerbergen.be bereikbaar.

 

Save the date: feestelijke heropening van de bibliotheek en GC Den Bussel op zaterdag 8 juni 2024 van 9u tot 13u.